atrandom.gif

Even voorstellen

Miranda van Kempen

 

Het gezicht achter Fysiomind

"Ik ben Miranda van Kempen en zolang ik werk, nu ruim 30 jaar, ben ik gefascineerd door mensen; door wat ze denken en voelen én waarom ze doen wat ze doen. Als fysiotherapeut was ik meer geïnteresseerd in het verhaal achter de klacht dan in de klacht zelf. In de loop der jaren was ik steeds meer begaan met de vraagstelling: "Hoe komt het toch dat bij sommige mensen de klachten niet overgaan of steeds maar terugkeren?" Ik ontdekte dat de mens als geheel hierbij heel belangrijk is. Hoe mensen wel of niet tot herstel wisten te komen en waarom veranderen zo moeilijk is. Zodoende heb ik mij gespecialiseerd in psychosomatische en psychosociale therapie. In de praktijk heb ik veel ervaring opgedaan met de begeleiding van volwassenen en kinderen met lichamelijke en geestelijk (chronische) klachten."

 

Specialisaties

"Mijn ervaring wilde ik graag uitbreiden met het verkrijgen van meer inzicht en kennis over taal, communicatie en de invloed van de psyche. Dit was voor mij aanleiding om mij te specialiseren in het behandelen van chronische pijnklachten, spanningsklachten, onverklaarbare en psychosomatische klachten. Dit heeft mij meer mogelijkheden gegeven om ook daadwerkelijk de achterliggende oorzaken van lichamelijke klachten te kunnen behandelen en mensen weer in hun kracht te krijgen."

 

De behandelingen

"Tijdens mijn behandelingen kijk ik naar de gehele mens; het lichaam, inclusief houding, communicatie en de psyche. Zodoende heb ik meer mogelijkheden om mensen uit de vicieuze cirkel van klachten en/of pijn te halen. Ik behandel vanuit een oplossingsgericht denkkader en vanuit de filosofie dat lichaam en geest elkaar beïnvloeden. Mijn interventies ofwel behandelingen richten zich onder meer op het behandelen van onopgeloste negatieve emoties en niet helpende denkpatronen en gedrag. Door de behandeling krijgen mensen meer inzicht in hun lijf en in hun hoofd, zodat er ook meer inzicht ontstaat in het ontstaan en in stand houden van klachten. Deze behandeling is zeer effectief om de balans weer te herstellen tussen lichaam en geest. De focus licht op de oplossing in plaats van het probleem; het oplossen van blokkades, het leren accepteren en/of het leren omgaan met de pijn en de klachten."

 

Ervaringen

"Naast mijn eigen praktijk, ben ik ook werkzaam in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp. Ik werk op de revalidatiedagbehandeling en heb veel ervaring met revalidatie en pijnrevalidatie en het multidisciplinair behandelen."