atrandom2.gif

Referenties

ervaringen met Fysiomind

 

Christien

Miranda haar website sprak mij meteen aan. Ik had Burn-out klachten en ze had op heel korte termijn al plek voor mij. Ik heb de gesprekken en haar als zeer prettig ervaren. Zij was een grote hulp voor mijn herstel en mede dankzij haar zit ik weer goed in mijn vel.

 

Hanneke

Miranda heeft me geweldig geholpen. Ze heeft een enorme hoeveelheid kennis verzameld. Ze is nieuwsgierig en altijd nieuwe dingen aan het leren. Stop alle kennis uit die vele opleidingen en vanuit haar ruime praktijkervaring bij elkaar in de blender. Doe er een fikse handvol bij van warme, echte interesse in de mens die voor haar zit, en begrip voor de moeilijkheden die die mens ervaart. Plus een royale scheut van haar liefde en geduld, haar wens om samen de weg naar verbetering te vinden. Dan heb je Miranda. Het gaat niet van de ene dag op de ander maar het was een mooie weg en ik heb er enorm veel baat bij.

 

"Zij was een grote hulp voor mijn herstel en mede dankzij haar zit ik weer goed in mijn vel."

 

Greta

Vorig jaar zomer kreeg ik de diagnose SLE in combinatie met pleuritis. Ik kon door de diagnose mijn dagelijkse activiteiten niet meer doen. Ik raakte dieper en dieper in een isolatie en kon de ziekte en vermoeidheid niet accepteren. Ik raakte vervreemd van mijn eigen lichaam. Ik ging googlen en kwam zo terecht bij Fysiomind. Bij Fysiomind heb ik leren omgaan met mijn ademhaling en geleerd mijn lichaam op elk moment van de dag, waar ik ook ben, te ontspannen. Ik ben erg tevreden met Fysiomind. Fysiomind is zeker aan te raden.

 

Monique

Ik kreeg vanuit het ziekenhuis de diagnose fibromyalgie. Thuis aangekomen dacht ik, ok en nu. Er was geen enkele begeleiding. Na wat zelf googlen ben ik bij Miranda terecht gekomen. En wat gaf mij dat een fijn gevoel. Ik werd begrepen. Miranda gaf mij tools om beter naar mijn lichaam te luisteren. Maar naast tools had ze ook een luisterend oor en dat was echt heel erg fijn. De rust die zij uitstraalt geeft je een heel goed en rustig gevoel. En de pijntjes of klachten mogen er op dat moment zijn en dat geeft je een vertrouwd gevoel. Ik raad Fysiomind bij iedereen aan.

 

"De rust die zij uitstraalt geeft je een heel goed en rustig gevoel."

 

Librani

Tijd heelt natuurlijk velen wonden. Maar Miranda’s aandeel met concrete oefeningen was een grote bijdrage in mijn helingsproces van onzekerheid en extreme verwarring. Soms loopt het leven je simpelweg over, en om dan een ankerpunt als Miranda te kennen die écht met open hart luistert is ontzettend waardevol.

 

Rianne

Ik heb Miranda ontmoet in het Spaarne Gasthuis in een revalidatietraject. Dat klikte en ik voelde me begrepen in mijn gevecht met mijn lijf en hoofd. Accepteren van mezelf met beperkingen was een groot ding. Na het ziekenhuis traject ben ik regelmatig terug gekomen bij Miranda om in balans te blijven, maar ook om te leren bewust te zijn van je eigen kracht. Dankzij Miranda heb ik een mooie balans gevonden en als ik merk dat ik daar van weg raak dan is ze de eerste die ik bel. Absoluut een aanrader voor iedereen die in balans wil komen of begeleiding wil bij het onderzoeken van je eigen kracht! Ik zeg DOEN!!

 

"Dat klikte en ik voelde me begrepen in mijn gevecht met mijn lijf en hoofd."

 

Sharon

Ik ben i.v.m. een voortraject van een revalidatie traject bij Fysiomind gekomen voor psychosomatische fysiotherapie. En wat ben ik blij dat ik hierdoor met Miranda al stappen heb kunnen zetten ondanks de wachttijden. Miranda heeft mij het vertrouwen en geloof gegeven dat ik het best mogelijke uit mij zal halen. Ik heb het dan ook als heel erg prettig ervaren om op deze manier een basis fundering te hebben gelegd voor niet alleen mijn revalidatie, maar ook voor de rest van mijn leven. Miranda heeft naast haar kennis over pijnklachten, een luisterend oor, begrip en een hele fijne manier van uitleg geven. Miranda neemt je mee in de wereld van mindfulness, fysiopilates en praktische “self care” tips. Ik raad Fysiomind dan ook absoluut aan iedereen aan!

 

Ellen

Ik heb fibromyalgie. In 2017 ben ik door de revalidatiearts naar Miranda doorverwezen. Zij heeft mij toen ontspanning en ademhalingsoefeningen (mindfulness) geleerd. Vanaf het begin heeft zij mij het gevoel gegeven dat ik er mocht zijn. Zij straalde voor mij rust uit. In 2019 ben ik Miranda wederom tegengekomen tijdens een revalidatie traject in het Spaarne ziekenhuis. In een ontspanningsgroepje ik heb keer op keer genoten, van haar rustige stem. Dit deed mij zo goed! Daarna ben ik nog vier keer bij Fysiomind geweest. Door middel van een tijdlijnsessie en CGT heb ik meer inzicht gekregen in mijn verleden. Hierdoor heb ik geleerd om los te laten en heb ik minder last van mijn fibromyalgie klachten. Ze kan ook heerlijk masseren! Miranda bedankt, ik weet dat ik altijd weer bij je terecht kan als het nodig is.

 

"Dit deed mij zo goed!"

 

Annelies

Ik ben bij Miranda terecht gekomen omdat ik graag wat holistischer naar mijn fysieke rugklachten wilde laten kijken. Miranda geeft de aandacht, die je wilt. Ze stelt de cliënt centraal. Doet voorstellen voor oefeningen en benaderingen en vraagt welke het meest passend is. Door de vele mogelijke invalshoeken, die Miranda hanteert zit er altijd wel iets bij dat goed voelt. Als ik weer eens vast zit (fysiek of mentaal) weet ik je te vinden!

 

Karin

Miranda heeft mij heel erg geholpen; in 2012 als onderdeel van een revalidatietraject en nu in haar eigen praktijk. Een luisterend oor en (mindfulness) oefeningen die bij mij passen zorgen ervoor dat ik alles weer positief kan zien in plaats van dat ik alles in het negatieve plaats. Ik maak me minder druk, zeker om onbelangrijke zaken en geniet meer van dingen die ik voorheen misschien niet eens zag. Ook kan ik beter met werkdruk en stress omgaan, ik laat het los! Miranda heeft mij de handvatten gegeven mijn leven meer te leven zoals ik dat wil. Dank je wel voor je hulp en inzicht Miranda!

 

"Miranda heeft mij de handvatten gegeven mijn leven meer te leven zoals ik dat wil."

 

Ronald

Ik heb vliegangst. En na jaren van stress omtrent het vliegen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en Miranda gebeld, die ik overigens nog kende uit de tijd dat ze mijn fysiotherapeute was. Mijn angst was namelijk zo erg dat als men vroeg of ik zin had in de vakantie, het huilen mij nader stond dan het lachen. Op Schiphol zat ik in mijn eigen wereld en nam niets waar van wat er om mij heen gebeurde. Ik was onbereikbaar. Als ik met heel veel moeite in het vliegtuig was aangeland, ging ik zitten, gordels vast, handen geklemd op de leuning, blik vooruit. Niet aanspreekbaar. Dit hield ik de hele vlucht vol. Niet echt ontspannen dus. Eenmaal op vakantie aangekomen was het over en kon ik genieten. De terugvlucht was hetzelfde verhaal. Dit moest gaan veranderen want ook voor mijn echtgenote was het niet leuk meer. En omdat ik met Miranda goede ervaringen had, heb ik haar gebeld. Ik ben bij haar in therapie gegaan en ze heeft me geleerd te accepteren en los te laten door middel van praten en adem oefeningen. Vooral het praten viel niet mee, maar met de tijd ging het beter en werd ik rustiger, wat ook het thuisfront opviel. Toen de vakantie aanbrak ging het goed (ik kon er nu gewoon over praten), ook op Schiphol, maar de gang door de slurf en het vliegtuig in viel niet mee, maar het ging wel een heel stuk beter als andere jaren. Ook voor mijn vrouw was het nu een stuk gezelliger. In het vliegtuig kon ik nu (eindelijk) goed ontspannen. Ik heb nu alles om me heen waargenomen, durfde zelfs een boekje te lezen. Ik ben er nog niet maar ben zeker op de goede weg. Kortom, Miranda heeft me geleerd heel dicht bij mezelf te blijven en te denken in het hier en nu. De angst was sterker dan ik, maar nu ben IK aan de winnende hand. Miranda bedankt!

 

Evelien

Soms loop je vast. Zo ik ook. Mijn hele geschiedenis doet er niet toe. Dat is verleden tijd. Dat heb ik mogen leren bij Miranda. In het nu te leven. Miranda, een totaal vreemde therapeut zonder face tot face referenties. Best eng. Wat ben ik blij dat ik de sprong in het diepe heb gewaagd. Daar was Miranda, zij ving mij op met een luisterend oor, rust, onbevooroordeeld, veiligheid en wat heb ik mogen leren. Door mindfulness rust, acceptatie, tools om ook om te leren gaan met de geluiden in mijn hoofd waar zelfs de KNO-arts van op keek. De time-line die mij inzichten heeft gegeven en ik nu begrijp waarom ik soms tegen dezelfde dingen aan liep. De 'tools' die ik bij Miranda heb mogen leren zijn een kado voor mijn hele leven. Ik kan er dagelijks op terugvallen en ben blij dat ik de sprong in het diepe heb gewaagd. Dank je Miranda, voor het 'opvangen' en het meelopen in mijn leven op een serene manier!

 

"De 'tools' die ik bij Miranda heb mogen leren zijn een kado voor mijn hele leven."

 

Frans

Vorig jaar al een tijdje signalen die wezen op overspannenheid. Een algemeen begrip. Bij mij uitte zich dat in moeheid, frustraties, pijntjes, slecht slapen, onrust etc. Nu ben ik iemand die deze dingen wat kleineert en denkt dat met extra lichaamsbeweging, optimisme en niet zeuren de klachten wel over gaan. Niet dus het werd erger. Nadat die remedies allemaal waren gepasseerd, kwam ik een folder van Fysiomind tegen en had een eureka moment. Het was wel tot mij doorgedrongen dat ik hulp nodig had. Van pillen en psychologen had ik niet veel op en zag hier een kans. Tja en dan kom je bij Miranda en dat klikte gelijk, wat een fijn mens! Met behulp van haar heb ik een ontdekkingsreis naar mezelf gemaakt. Ik zocht zelf mijn weg naar het verleden, het heden en de toekomst. Miranda neemt je soms net even daar naartoe waar je niet aan gedacht had. Als je op hol slaat, wat bij wel het geval kan zijn, dan houd zij je een beetje in. Loop je vast dan is er wel ergens een techniek die je kan helpen weer verder te komen. Een interessant feit is, dat ik nooit met wrange gevoelens bij haar wegging. Ik ontdekte dingen en leerde die positief te gebruiken. Soms besef je niet dat je van negatieve ervaringen ook goede dingen mee kan nemen. Als je die kunt benoemen en op de juiste wijze gebruikt, kom je daar beter uit. Je kunt boos, angstig of verdrietig blijven op al het onrecht wat is overkomen en dat kost heel veel energie en soms ook pijn. Ik wilde wel op zoek waar de voor mij soms hinderlijke emoties vandaan kwamen, waren deze gevoelens terecht en hoe kun je deze energie beter gebruiken. Met de juiste vragen van Miranda en een openheid en inzet van jezelf kun je op een prettige wijze op ontdekkingsreis naar jezelf. Zo heb ik althans het ervaren. We hebben zoveel handvaten, ervaringen en kennis, die we kunnen gebruiken, maar we beseffen dit vaak niet. Elke ervaring, hoe vervelend ook levert deze zaken op en kunnen je in de toekomst helpen. Wil je deze vinden, dan kan Miranda helpen. Ik voel mij er thuis en op mijn gemak en zij beschikt over allerlei interessante technieken om helpen te vinden wat voor mij belangrijk is.

 

Corry

M’n naam is Corry en ben via de revalidatiearts bij Miranda gekomen, eerst in het ziekenhuis en later in de eigen praktijk van Miranda. Na enige weken intensieve therapie en met behulp van de tijdslijn heb ik m’n problemen die er al jaren waren nu goed verwerkt en ook m’n slaapproblemen zijn redelijk onder controle. Mede door de ontspanningsoefeningen val ik nu bijna iedere avond na een acceptabele tijd in slaap en dat is heerlijk, iedereen die slecht slaapt weet wat ik bedoel! Miranda is een begripvolle, humoristische lieve vrouw, waarbij je, je al snel op je gemak voelt en dan helpt de therapie ook nog eens! Ik heb al verschillende hulptrajecten gehad maar steeds staken de problemen na een tijdje toch de kop weer op. Ik heb er het volste vertrouwen in dat dit nu blijvend is en kan Miranda iedereen die hulp nodig heeft bij het verwerken van wat dan ook erg aanbevelen.

 

"Miranda is een begripvolle, humoristische lieve vrouw, waarbij je, je al snel op je gemak voelt en dan helpt de therapie ook nog eens!"

 

Monique

Met spanningsklachten ben ik bij Miranda gekomen. Na gesprekken en het aanleren van ontspannings oefeningen kon ik beter met de spanning omgaan. Ook heeft een sessie met de tijdslijn mij nieuwe inzichten gegeven. Inmiddels leef ik weer het leven zoals ik het graag zou willen. Ik heb de gesprekken met Miranda als leerzaam en fijn ervaren en kan het iedereen met klachten van harte aanbevelen.

 

Petra

Mijn ervaringen met Miranda zijn echt super. Ze is een lieve spontane vrouw, waar je je gelijk erg op je gemak voelt.Doordat ik last kreeg van m'n schouder ben ik via fysiotherapie bij haar terecht gekomen. Daar voelde ik me zo op m`n gemak dat ik vertelde over m`n angsten en fobieën, waardoor ik vaak vast liep en vaak niet lekker in m`n vel zat. Miranda heeft mij hier mee geholpen en door middel van een tijdlijn heeft zij mij geleerd de dingen waardoor ik vast liep en alles had opgebouwd, vanaf een afstand te bekijken. Daardoor heb ik leren inzien dat ik nu zelf de keuze heb om anders met dat soort situaties om te gaan. De dingen waar ik als kind ervaringen mee had, zie je nu als volwassene en ga ik nu dus heel anders om. Voor de behandelingen bleef ik de gevoelens krijgen zoals toentertijd op jongere leeftijd, nu heb ik er naar leren kijken als volwassene, waardoor soortgelijke ervaringen heel anders zijn te relativeren. Ook heb ik van haar geleerd om naar me zelf te kijken en m'n eigen keuzes te maken. Ik heb leren voelen wat ik werkelijk wil, kan en voel en daardoor m'n eigen keuzes zo mag maken, dat ik me er goed bij voel. In de periode dat ik bij haar liep heb ik ook mijn moeder verloren (dat was altijd mijn grootste nachtmerrie, mijn hele leven draaide om haar) en ook daarin heeft zij mij enorm gesteund. Zonder haar weet ik zeker dat ik het niet zo mee om had kunnen gaan zoals nu. Ik zou haar bij een ieder aan willen raden! Miranda heeft van mij weer een sterke, zelfverzekerde, vrolijke vrouw gemaakt. Ik ben haar dan ook heel erg dankbaar!!!

 

"Zonder haar weet ik zeker dat ik het niet zo mee om had kunnen gaan zoals nu. Ik zou haar bij een ieder aan willen raden! Miranda heeft van mij weer een sterke, zelfverzekerde, vrolijke vrouw gemaakt. Ik ben haar dan ook heel erg dankbaar!!!"

 

Eveline (16 jaar)

De revalidatie arts stuurde mij door naar Fysiomind, ik had hier nog nooit van gehoord. Na het vertellen van mijn klachten (last van mijn ribben, vermoeidheid, ademhalingsproblemen en rugklachten) gingen we aan de slag. Ik kreeg ademhalings- en ontspanningsoefeningen om thuis mee te oefenen. Ook moest ik elke dag bijhouden hoeveel pijn ik had gehad op een schaal van één tot tien, maar ook hoeveel ik er met mijn gedachten meebezig was. Daarnaast moest ik iedere dag een paar leuke gebeurtenissen opschrijven. Na een paar keer langs te zijn geweest bij Miranda ging het al wat beter, de pijn werd minder en ik voelde me al weer wat beter. Ook mijn moeder zag de verandering. Tijdens de sessies bij Miranda bespraken we de opdrachten die ik thuis moest doen, deden we vaak ontspanningsoefeningen en werd ik daarna nog gemasseerd in mijn nek en rug. Er werd goed gekeken naar mijn levenssituatie, zo werd er op het verlies van mijn vader ingegaan. Mijn verdriet bleek nog niet te zijn verwerkt, ik herbeleefde denkbeeldig het verlies en rouwde nu op een goede manier. Zo werden mijn verdrietige momenten mooie herinneringen van mijn vader. De pijn is niet helemaal verdwenen, maar Fysiomind heeft mij veel minder pijn opgeleverd. Daar ben ik heel blij mee. Ik hoop dit resultaat zelfstandig vol te kunnen houden, als het niet lukt doe ik een beroep op Miranda.

 

Mariëlla

Wat heeft Miranda voor mij betekend als coach? Ik legde haar het volgende voor: In mijn werk als stagedocente aan een HBO-opleiding word ik soms gehinderd door emoties die me tijdens intervisie sessies met studenten onverwacht overweldigen. Op zulke momenten ben ik zo met mezelf bezig dat ik de student niet voldoende professioneel kan begeleiden. Ik zou dat wel willen kunnen. Mijn persoonlijke doel: "Ik wil een wijze vrouw zijn zodat ik anderen beter kan begeleiden". Miranda heeft me om te beginnen erg geholpen door vragen te stellen als: -wanneer komt het precies voor, die emoties? -wat voor emotie is het? -welke afspraken heb jij met jezelf in het verleden gemaakt? Nog waardevoller voor mij was dat Miranda bereid was uitgebreid met mij op zoek te gaan naar de antwoorden op de vragen die ze me stelde. Er was een intensief en soms pijnlijk zoekproces nodig waarin ik me voor de volle 100% gesteund en geaccepteerd voelde door Miranda om te zeggen wat ik dacht en vooral om te tonen wat ik voelde. De zoektocht hebben we afgerond met een tijdlijntherapie sessie waarin Miranda me als het ware meenam naar een moment in mijn verleden die een bron vormde om steeds beperkend over mezelf te blijven denken. Miranda verstaat de kunst om je mee te nemen naar de situatie maar dan wel zodanig dat je op afstand -en dus veel nuchterder-(!) naar jezelf kan kijken in die tijdlijn. In NLP-coaching termen heet dit: gedissocieerd. Het voordeel hiervan is dat ik leerde om boven de situatie te blijven en er oplossingsgerichte antwoorden bij te vinden. Bedankt Miranda.

 

"Er was een intensief en soms pijnlijk zoekproces nodig waarin ik me voor de volle 100% gesteund en geaccepteerd voelde door Miranda om te zeggen wat ik dacht en vooral om te tonen wat ik voelde."

 

Jacqueline

Soms zit je niet lekker in je vel en wil je dat gevoel zo snel mogelijk weer kwijt zonder je hebben en houwen bij een psycholoog neer te leggen. Je wilt je snel goed voelen! Via via kwam ik terecht bij Fysiomind, Miranda. Tijdens het prettige intakegesprek begreep zij snel mijn klachten en kwam met een voorstel om mij weer snel beter te laten voelen. Zij stelde tijdlijntherapie voor, er zouden ongeveer 5-10 sessies nodig zijn om mij in korte tijd weer goed te laten voelen. Tijdens de sessies voelde ik mij heel erg op mijn gemak. Miranda leeft met je mee, begrijpt wat je zegt en zorgt ervoor dat je er samen aan werkt om je weer super te voelen. In korte tijd (uiteindelijk binnen 5 sessies) voel ik mij weer sterk, goed en zelfverzekerd en dat straal ik uit!

 

Ellen

Er werd mij gevraagd of ik een stukje wilde schrijven over mijn ervaringen in de therapieën die ik heb gevolgd. Normaal gesproken zou ik daar niet graag op in zijn gegaan en al helemaal niet onder mijn eigen naam. Maar als je jarenlang gevoelsmatig alleen maar aan het overleven bent geweest en nu weer het gevoel hebt te leven en weer terug te zijn bij jezelf, dan wil je dat het liefst met iedereen delen. Ook wil je andere mensen, die net als ik jarenlang lopen te tobben en het gevoel hebben te moeten accepteren dat ze met deze problemen moeten leren leven, laten weten dat ze weldegelijk geholpen kunnen worden. Ik leerde Miranda kennen via het revalidatietraject in het ziekenhuis, als een rustige, vriendelijke en zeer betrouwbare persoon. Iemand die met respect en geduld naar je luistert. Ik voelde mij bij haar zeer op mijn gemak en terwijl ikzelf dacht dat er voor mijn problemen geen oplossingen waren, heeft zij mij ervan kunnen overtuigen dat er wel mogelijkheden bestaan die mij zouden kunnen helpen. Zo kwam ik bij Miranda in haar eigen praktijk terecht. Natuurlijk had ik ook de keus ergens anders heen te gaan, maar wilde dat beslist niet. Ik had inmiddels heel veel vertrouwen in Miranda en kon mij bij haar goed ontspannen, zodat ik mijn angst voor wat ging komen kon loslaten en daar begon voor mij het helingsproces. Ik wist dat het geen gemakkelijke weg zou zijn. We gingen samen aan het werk, ik mocht zelf het tempo aangeven of waar ik op een bepaald moment extra behoefte aan had. Zij volgde mij en loodste mij zo door alle moeilijke momenten heen. We deden oefeningen waarbij je leert te focussen, ontspanningsoefeningen en heel belangrijk Timeline therapie. Zo ben ik gekomen waar ik nu ben en ik voel mij nu zo goed dat ik besloten heb voorlopig even te stoppen met het volgen van therapie. Ik heb van Miranda heel veel tools gekregen die mij helpen om emotioneel overeind te blijven en om weer ontspannen in leven te kunnen staan. Dat is wat Timeline therapie en alle oefeningen voor mij hebben gedaan. Terwijl ik werkte aan het opheffen van al mijn emotionele blokkades en mijn oude verdriet verwerkte, kreeg ik er nieuwe gebruiksaanwijzingen voor in de plaats die heel gemakkelijk te hanteren zijn. Het gevolg was dat alle gevoelens van angst, pijn verdriet en spanning als sneeuw voor de zon verdwenen en ik nu ook weer lekker kan slapen. Ik ben weer de baas over mijn eigen emoties, mijn eigen lijf en mijn leven. Ik ga weer verder met mijn leven en werk ook weer aan mijn toekomst, maar wel met de wetenschap dat ik altijd bij Miranda terecht kan!

 

"Ik heb van Miranda heel veel tools gekregen die mij helpen om emotioneel overeind te blijven en om weer ontspannen in leven te kunnen staan."

 

Roger

In oktober 2011 ben ik m'n vrouw verloren. Na een periode van een half jaar - opbouwend - weer volledig aan het werk gegaan. Op 30 april 2013 in elkaar gestort. Huilbuien, concentratiestoornissen, het niet meer interesseren in iets, naar boven lopen en niet meer weten waarom - kan gebeuren - maar geen 10 keer op 'n dag, spanningshoofdpijn, depressieve gevoelens en concentratiestoornissen. Huisarts geraadpleegd, verwees mij door naar psycholoog voor hulp bij depressie en rouwverwerking. Dan kom je op een wachtlijst te staan - plm. een maand - Tegen die tijd ben je helemaal gek. Ik kende Miranda nog van eerdere fysio en heb contact gezocht. Niks wachtlijst , kon meteen komen. Zij is een begripvolle en lieve vrouw, waarbij je, je al snel op je gemak voelt. Door de ontspannings- oefeningen en de gesprekken met haar ben ik er weer helemaal boven op gekomen. En niet te vergeten de gouden handjes (fysio). Kan haar enorm aanbevelen en ze heeft lekkere koffie/thee.

 

Hein

Na het afbranden van mijn atelier in 2001 waarbij ik al mijn schilderijen verloor (ik ben Kunstschilder), kreeg ik na enkele maanden last van een pijnlijk-lichamelijk spannings gevoel. De spanning zat hoe vreemd dat ook mag klinken in het bekkenbodem gebied. Min of meer alsof ik een tennisbal in mijn achterste had zitten (anders kan ik het niet omschrijven). Bezoek aan de huisarts etc. volgde. Geen aanwijzingen voor iets lichamelijks... Daarna jaren van speuren; fysiotherapie, reiki, acupunctuur, EMDR therapie, homeopatisch huisarts, mogelijk ben ik er nog wel een paar vergeten. Waarbij eigenlijk iedere keer dezelfde uitkomst; klacht is van blijvende aard. Ik besloot op een gegeven moment dat ik het dan maar zelf moest doen en me er niet te veel mee bezig te houden. Het gevoel werd door de jaren vlakker en veel minder heftig dan in het begin, maar als een soort golfbeweging komt en gaat het maar is nooit helemaal weg. Om een lang verhaal kort te maken, het gaat over een periode van inmiddels 10 jaar; je leert er mee leven. Maar in bepaalde periodes speel het veel meer op, zoals toen mijn zus 2 jaar terug ernstig ziek werd en we haar een jaar lang hebben verzorgt en gesteund. In die tijd en na haar overlijden merkte ik weer dat het veel heftiger was. Na die periode toch weer een keer op internet gaan speuren of er iets te vinden was over mijn klacht waarvan ik dacht dat ik de enige man was die zoiets had. Toen kwam ik op een site van een therapeute in Enkhuizen gespecialiseerd in bekkenbodemproblemen met name bij mannen. Daarbij kun je aan allerlei klachten denken, maar in haar lijst stonden precies mijn spanningsgevoelens beschreven. Dat moment was al een enorme openbaring dat er dus meer mannen hiermee rond blijken te lopen. Na een aantal bezoeken aan deze therapeute deelde ze me mee dat er niets lichamelijks aan de hand was (soms speelde dit nog wel door je hoofd). Ze gaf me het advies toch in mijn denkpatroon nog eens te gaan graven. Bezoek aan huisarts en die verwees me door naar Miranda. Gisteren ons evaluerende gesprek gehad. Na een aantal maanden bij Miranda te zijn geweest is mijn ervaring vergelijkbaar met andere reacties op deze site. De gesprekken waren heel ontspannen. Miranda stelt goede vragen, laat je diep over zaken/jezelf nadenken. Daarbij is het belangrijk dat je jezelf open opstelt en eerlijk bent. Eventuele aspecten uit het verleden zijn middels tijdlijnsessies aan bod gekomen. Daarbij ervaar je dat er mogelijke fysieke spanningen in stand worden gehouden door het onderbewuste. Je kunt er naar kijken en mogelijk afsluiten als dat nodig is. Mijn "klacht" waar ik voor kwam is niet helemaal weg, wel is hij na verloop van tijd minder "in het nieuws". Ik heb geleerd om er meer afstand van te nemen. Het te laten zijn, te accepteren en me niet meer af te vragen waarom heb ik dat. Door de gesprekken met Miranda heb ik me dingen meer eigen gemaakt die ik mogelijk al wist. Samen met haar kun je ordenen en aspecten in een ander daglicht zetten. Mij is het prima bevallen.

 

"Na een aantal maanden bij Miranda te zijn geweest is mijn ervaring vergelijkbaar met andere reacties op deze site. De gesprekken waren heel ontspannen. Miranda stelt goede vragen, laat je diep over zaken/jezelf nadenken. Daarbij is het belangrijk dat je jezelf open opstelt en eerlijk bent."

 

Liesbeth

Na een enorme transformatieperiode in mijn leven, mijn superlieve vader verzorgd en hij is helaas door ziekte overleden, het ouderlijke huis opruimen en verkopen, mijn droombaan niet meer kunnen doen en 3 maanden later kreeg ik via een virus een ernstige auto-immuunziekte waarbij ik meteen werd opgenomen in het ziekenhuis om te vechten voor mijn leven. Ik keek scheel, was verlamd en ik hoorde alles 20 keer zo hard omdat ik geen filter meer had en had constant enorme pijn. Mijn spieren en zenuwbanen waren allemaal aangetast en het bleek een ziekte te zijn die 1 op de miljoen keer voorkomt. Daarnaast was ik erg verdrietig omdat ik mijn vader zo miste. Van onafhankelijke sterke gezonde vrouw was ik ineens doodziek en afhankelijk van iedereen. Na ziekenhuis en revalidatiecentrum was ik 2 jaar verder. Een enorm emotioneel en fysiek proces waarbij ik veel heb geleerd. De weg naar beter worden is niet altijd eenvoudig en zo een leerproces gaat met ups en downs. Daarom had ik enorme behoefte aan een therapeut die me begreep en die me kon helpen met zowel mijn lichamelijke klachten als mijn emotionele proces. En hoe te leven met mijn beperkingen, het langzame genezingsproces en hoe daar verbetering in te brengen. Alles wat ik zocht in een therapeut heb ik in Miranda gevonden. Miranda heeft mij begeleid in mijn revalidatieproces, mentaal, emotioneel en fysiek. Ik weet nu beter hoe ik om moet gaan met mijn beperkingen en hoe ik me zelf weer sterk kan gaan voelen. Ik voel me zoveel beter, mentaal en fysiek, sinds ik bij Miranda ben geweest. Ik kan haar enorm aanbevelen en vind haar echt een rolls royce in haar vakgebied.

 

Marian

In 2009 heb ik mijn rug gebroken na een val van een paard. Aanvankelijk dacht ik dat ik er zonder blijvend letsel vanaf zou kunnen komen, ik ging dus de opbouwfase zeer positief in. Na een paar maanden bedrust (heerlijk waren die!) begon de revalidatie. Na een tijdje werd het duidelijk dat ik heel veel niet meer zou kunnen en dat er wel degelijk en zelfs behoorlijk veel blijvend letsel was. Naast hydrotherapie, en later ook fysiotherapie, kreeg ik steun bij het mentaal opvangen van de veranderingen. Ik kwam bij Miranda in de uren dat ze in het Spaarne ziekenhuis werkt. Miranda heeft me geholpen met acceptatie en ontspanning. Ik kreeg veel lichamelijke en mentale oefeningen om thuis te doen. Wat voor mij goed werkte was het indeling van mijn dagen waarin ik voor piekeren speciale piekermomenten had. De revalidatie in het ziekenhuis heeft meer dan een jaar geduurd, daarna kon ik voor hydrotherapie naar Nieuw Unicum in Zandvoort en ging ik voor fysiomind naar Miranda in Nieuw Vennep. Net als in het ziekenhuis was het een combinatie van fysio en mind. Mindfulness, NLP, massage, oefeningen: de combinatie werkte erg goed! Met behulp van tijdlijnsessies heb ik een aantal blokkades uit het verleden kunnen opruimen, de massages waren zeer ontspannend en weldadig voor mijn rug, de mentale en fysieke oefeningen waren goed gekozen. Het was prettig om behandeld te worden door iemand die zo professioneel is, zoveel plezier in haar werk heeft en die zo begaan is met de mensen die aan haar zorgen zijn toevertrouwd.

 

"Alles wat ik zocht in een therapeut heb ik in Miranda gevonden."